Wij willen iets doen! Wij samen tegen Corona. 

Lees de hele tekst door ‘Samen tegen Corona – Coachinette Blog’, als je wil weten wat we kunnen bieden tijdens deze moeilijke Covid-19 tijden! Mogen we jullie ook vragen dit bericht zoveel mogelijk te delen zodat we veel mensen even een lach op hun gezicht kunnen bezorgen? Eeuwige dank!

Positieve gevolgen van Corona.

 

Ik sloot in oktober mijn Superette Ninette en werd overstelpt met warme berichten, cadeautjes, knuffels etc. De verwerking was ok, al had ik mijn winkel liever gehouden. Geen twijfel mogelijk want ik voel wat de kleine zelfstandigen nu doormaken. Ik maak het zelf ook terug door.

Werkdagen van 8 tot 21u zijn niet zeldzaam. Met dochters in de buurt die heel de dag bevelen om het rustiger aan te doen. Natuurlijk begrijp ik hen. Ze zijn bezorgd en hebben gelijk. Ik ben nl. al vier weken ziek en kan wegens het Corona virus geen Cortisone nemen waardoor ik niet beter word.

Alle workshops werden afgezegd. We proberen alternatieven te zoeken en te vinden. Daar is gewoon tijd voor nodig en hard werk. Gelukkig hebben onze lieve klantjes hier alle begrip voor en daar zijn we heel dankbaar voor! Er moet gewoon wel een oplossing komen!

 

Positief blijven!

 

Zelf ben ik de immer altijd positieve Veronique. Dat probeer ik ook uit te stralen naar anderen. Ten eerste naar mijn gezinsleden maar ook naar mijn klanten en mijn omgeving. Dat neemt niet weg dat het heel moeilijk gaat op sommige momenten. Mijn watertank van tranen moet, denk ik, bijgevuld worden. Als ik ziek ben en me daardoor niet goed voel, ween ik om het minste. Dan gaat het even wat minder.

Mijn vader zei altijd tegen me dat ik niet mocht wenen, het was flauw. Dat blijft je bij. Wij hebben onze kinderen opgevoed met de basisgedachte dat ze altijd bij ons terecht kunnen met eender wat. Wenen is toegelaten, het is goed. Ook een vorm van verwerken. Tranen laten kan je ook als een vorm van communicatie zien. Het moet niet altijd van een leien dakje lopen. Laat jullie kinderen zien wat er speelt. Ze mogen verdrietig zijn en angstig maar probeer altijd het positieve te duiden. Elke situatie brengt altijd iets goed met zich mee.

 

Thuis.

 

Wij zitten momenteel met vier thuis. Eerst dachten we: ‘oei oei, dat gaat vonken geven, zo dicht op elkaar, heel de dag’ en dat elke dag! Maar kijk eens naar het lijstje positieve gevolgen in ons gezin:

  • hechter naar elkaar groeien
  • gezelschapspelletjes spelen met elkaar
  • meer praten met elkaar
  • samen langer aan tafel zitten
  • minder gejaagd rondlopen
  • de start van het opruimtraject bij … (ik ga geen namen noemen, hihi)
  • dochters die samen inkopen doen
  • samen bewegen (fietsen, wandelen, lopen)

Eerlijk?

Zelf ondervind ik weinig negatieve effecten in ons gezin. Uiteraard heerst er af en toe angst maar we doen ons uiterste best om ons daar niet door te laten bevriezen. En ja, er vloeien bij mij veel tranen maar dat is alleen maar positief, toch? Beter dan alles op te kroppen.

Daarnaast zijn er financiële gevolgen. Op dit moment kunnen we er alleen het beste van maken. Het heeft voor iedereen gevolgen. Wat de impact betreft? Dat zullen we wel zien. Het heeft geen zin om je zorgen te maken voor iets wat je niet kan voorspellen of waar je de uitkomst niet van kent.

Eén ding is zeker. Voor ons is dit lijstje met negatieve gevolgen korter dan de positieve! Ik hoop voor jullie ook!

De handen in elkaar slaan.

 

We willen  graag met deze ‘Samen tegen Corona – Coachinette blog’ echt mensen helpen! Iedereen probeert te doen wat hij/zij kan.

Zelf probeer ik zoveel mogelijk te helpen. Dat doe ik graag. Fysiek is dat momenteel niet echt mogelijk. Er zijn echter heel veel mogelijkheden om te helpen! Gelukkig!

Door de opgelegde regels te volgen bijvoorbeeld. Dat doen we met heel ons gezin. Het is zo belangrijk om elkaar niet aan te steken. Blijf dus zoveel mogelijk in uw kot en als je buiten gaat, respecteer dan de regels.

Sinds kort ben ik gediplomeerd Professional Organizer. Als ik één ultieme tip zou kunnen geven is het wel om ervoor te zorgen dat iedereen in je gezin structuur krijgt. (Terwijl ik dit schrijf, hoor ik het op de achtergrond op het nieuws zeggen, structuur, structuur structuur!)

Zorg ervoor dat alle gezinsleden een houvast krijgen om te volgen. Betrek je kinderen erbij. Je kan hen vragen wat ze willen doen de rest van de week. Zet het samen met hen in een weekschema want dat schept duidelijkheid en het zorgt voor rust! Het is niet erg als je er eens van afwijkt maar communiceer er dan over. Bekijk het week per week. Te veel in de toekomst kijken is nu geen goed idee. Er zijn teveel factoren die op dit moment te wankel zijn en je organisatie en je weekschema kunnen veranderen.

Ook als je geen kinderen hebt, helpt het je door structuur te scheppen. Velen onder ons werken ineens thuis en zijn dat niet gewoon. Als je een leidraad voor jezelf opstelt, per dag, voor een week, helpt je dat ook om rust te vinden in deze heersende chaos. Vaste uren om te eten, pauzes inlassen, zorgen voor je portie dagelijkse beweging, etc. Leg het vast!

 

Genieten.

 

Belangrijk is om heel goed te genieten en je bewust te zijn van de kleine dingen. Het helpt om ze hardop te benoemen. Zo krijg je een beter zicht op wat je allemaal WEL nog kan doen in plaats van de focus te leggen op wat je niet meer kan doen. 

Verander niet teveel in de dagelijkse patronen indien het niet echt moet. Het vergt heel veel tijd om gewoon te worden aan nieuwe gewoonten. Zorg er daarom voor dat je geen zaken gaat veranderen die nu hetzelfde kunnen lopen (in je dagdagelijkse organisatie) als ervoor. 

Als je vragen hebt of ik kan hierbij helpen, geef gerust een seintje!

Ken jij iemand die een warme boodschap zou kunnen gebruiken?

 

Ik heb mijn Superette Ninette winkel leeg moeten maken eind oktober. De wenskaarten waren zeer gegeerde artikelen. Er waren er nog wel wat over. Ik kocht mijn voorraad terug van mezelf (wat voor regeling is dat eigenlijk???) en mag nu helemaal zelf kiezen wat ik ermee doe, jihaaa!  In mijn Superette Ninette bleek dat héél véél mensen heel graag fysieke kaartjes versturen en ontvangen.

Door de light lockdown voelen mensen zich alleen en eenzaam. Verschillende mensen wonen alleen. Niet iedereen kent Facebook of Instagram. Sommige generaties zijn daar niet mee opgegroeid. Anderen hebben er bewust voor gekozen niet op social media aanwezig te zijn. Of mensen die ziek of besmet zijn geworden. Voor die mensen is het isolement nog groter. Ieder van ons kent wel zo iemand. Misschien ken je wel iemand uit de zorg, een apotheker of een dokter?

Zou het niet leuk zijn als we net deze mensen zouden kunnen verrassen met een mooi kaartje en een warme wens? Wellicht is het op dit moment moeilijk om leuke kaartjes te vinden? Daarom stel ik mijn voorraad kaartjes met heel veel liefde beschikbaar. Voor iedereen die wil (zolang de voorraad strekt) stuur ik een kaartje naar een opgegeven adres met een door jou gekozen persoonlijk tekstje.

Hoe dan?

 

Na ontvangst van een mailtje (info@coachinette.be) met de gegevens (tekst en adres) ontvang je een mailtje terug met de opdracht 1 euro te storten op de opgegeven rekening. Dat is puur voor de onkosten voor de postzegel. Het kaartje geef ik met plezier gratis weg als we daarmee eenzame mensen een leuk momentje kunnen bezorgen. Helaas moet ik, omwille van verschillende redenen, het verzenden beperken tot Belgische adressen.

Daarbij kan je er nog een leuke activiteit van maken om een tekstje of gedichtje te bedenken samen met je kids of andere gezinsleden!

 

Kleine ondernemers helpen elkaar en helpen hun klanten.

Trisha

 

Zelf volg ik een programma bij Patricia van der Stek. Trisha is geen ‘kleine ondernemer’, het is een dame met zeer veel kennis, die ze deelt met kleine of startende ondernemers. We zijn met een beperkte groep ondernemers gestart en hebben na een paar maanden een zeer hechte band opgebouwd. Velen van ons hebben elkaar nog nooit gezien. Ik lieg! We zien elkaar regelmatig via het scherm. Nog nooit in het ‘echt’ gezien, bedoel ik!

 

Coaching Call

 

Gisteren hadden we een coaching-call samen. Ik wist al dat ik in een warm nest terecht was gekomen maar dit was ongezien. Via kleine schermpjes zie je elkaar. Op een bepaald moment maakte ik mijn scherm zwart zodat de anderen me niet meer konden zien. De tranen stroomden over mijn wangen. De confrontatie, het hardop horen in welke situatie we zitten, het voelen van de struggles van andere mensen in de groep maar vooral de hulp, steun en warmte die aangereikt werd. Door iedereen.

Daar werd ik heel emotioneel van. Heel snel heb ik me terug zichtbaar gezet in de groep. Mijn tranen mochten gezien worden. Ik was ook niet de enige met verdriet. We voelden ons allemaal heel verbonden. Hoe mooi is dat? We kunnen op elk moment terecht met onze problemen, onze gedachten, onze vragen, onze zorgen en onze wins. Bij elkaar. Emotionele bijstand zat niet standaard in het pakket 😉 maar is in deze tijd een heel belangrijk onderdeel. Ik ben zo dankbaar!

 

Don’t Panic! Challenge

 

Volgende week starten Trisha en Jennifer, twee prachtige dames die coachen vanuit hun hart, een gratis challenge die loopt van 23 maart t/m 27 maart.

Een challenge om elkaar te steunen, om je hoofd erbij te houden, om kansen te zien en die om te zetten en ja, om ondanks alles omzet te maken en jezelf en je bedrijf boven water te houden. En vooral om weer vertrouwen te krijgen in je eigen kunnen, in je klanten en je voor te breiden op de nieuwe tijd die gaat komen. Klik hier voor de link waar je als ondernemer kan inschrijven! 

 

DIY-tips.

 

Tenslotte nog het volgende! Ik probeer zoveel mogelijk diy-tips te delen voor jullie. Activiteiten die je kan doen met kinderen, voor je kinderen of kleinkinderen. Knutselprojectjes met spullen die je wellicht nog ergens in je kast hebt liggen. Je kan ze volgen op mijn twee FB-pagina’s Coachinette en Coachinette- alsook op mijn Instagram-account. Deel ze zoveel mogelijk zodat zoveel mogelijk mensen hier gebruik van kunnen maken.

Onze kids zijn groot. Zelf ben ik altijd heel creatief bezig geweest met de kinderen. Als je kids klein zijn, is het soms moeilijk om ze hele dagen bezig te houden. Niet iedereen is creatief. Hopelijk kan ik zo mijn steentje bijdragen om jezelf en je kids leuke dingen te laten doen én op die manier de afvalberg en de inhoud van je kasten te doen slinken!

Zijn je kasten helemaal leeg en weet je niet wat doen? Er staan nog leuke DIY-producten op onze webshop. Je vindt ze hier! Er zullen er in de nabije toekomst nog toegevoegd worden.

BLIJF IN UW KOT! 

BLIJF POSITIEF!

BLIJF GEZOND!

 

Zorg voor me-time én we-time en geniet ten volle. 

Rust in het hoofd, rust in het huis en rust in je gezin.

 

Wil je graag op de hoogte blijven van blogs, workshops, tips & tricks over organisatie en informatie over nieuwe producten en aanbiedingen? 

Pin It on Pinterest

Share This