Genieten op vakantie met ontspannende lectuur

Genieten jij ook van ontspannende lectuur op vakantie? Voor mij betekent het elk jaar opnieuw een grote berg ontspannende lectuur.

Door het jaar is er weinig tot geen tijd om te lezen. Ja, wel om te lezen, maar geen lectuur die niet met mijn werk te maken heeft. Ook ontspannende lectuur maar op een andere manier. Onthaasten en ontspannen zonder met je werk bezig te zijn is dus voor mij met ontspannende lectuur. Een moment per jaar om naar uit te kijken.

Uitdaging?

Dit jaar was het een uitdaging om mijn boeken bij elkaar te verzamelen. Aangezien ik in het verleden 23 jaar voor een uitgeverij werkte, was ik steeds op de hoogte van de nieuwe auteurs en nieuwe boeken. Dit jaar was ik door mijn voorraad ontspannende lectuur. Het was de eerste keer dat ik quasi geen boeken gekocht heb.

Ik ken uiteraard nog veel mensen die in het boekenvak zitten en tips kunnen geven. Het is er gewoon niet van gekomen.

Ik ging dus na jaren naar de bibliotheek. Euhm … een paar dagen voor vertrek. Tja, en dan is er natuurlijk al veel weg.

Dan sta je daar voor een enorm aanbod met allerlei genres die ik graag lees. Onvoorbereid, geen lijstje bij met mijn favoriete auteurs. Al ken ik er natuurlijk wel veel uit mijn hoofd.

Hoe begin je daaraan? Dan toch maar even hulp vragen. Meestal was ik het die tips gaf aan vrienden en vriendinnen!

Net toen ik in de bib was, stond een medewerkster (had op hetzelfde moment als ik mijn winkel Superette Ninette had, zelf een boekhandel in Lier) op vertrekken. Ze zei: ‘als je de zussen wil lezen, heb je pech want die zijn allemaal de deur uit’. De zussen? Dat deed wel ergens een belletje rinkelen maar dat was ook alles.

Op zoek dus …

Mijn lijstje ontspannende lectuur, in willekeurige volgorde!

Zonder reclame te willen maken, kan je steeds doorklikken op het boek als je er ééntje wenst aan te kopen. Dat maakt het gewoon wat gemakkelijker voor jou bij interesse!

 

Nog een keer feest van Liane Moriarty

Een ontzettend goed boek!

Publishers Weekly

1. Liane Moriarty – Nog één keer feest

Deze auteur was een tip van een klant/vriendin uit mijn winkel Superette Ninette. Dank je Anja, een supertip! ‘Grote, kleine leugens’ mocht ik lenen van Anja. Wat een mooi boek. Ik kocht prompt nog ééntje van Liane Moriarty. Dat was echter al uitgelezen voor vertrek! Woohooo!

Op zoek dus naar deze auteur in de bib. Ik kwam uit bij ‘Nog één keer feest’. Dit boek is afwisselend ontroerend en scherp.

Over een reeks generaties die een mysterie over de geboren baby ‘Munro’ in stand houden. Het speelt zich af op een klein eilandje voor de kust van Sydney. In 1932 werd er een baby gevonden waarvan de ouders spoorloos waren. De baby werd met veel liefde omarmd en opgevoed door twee zussen. Het mysterie werd een winstgevende onderneming en jaarlijks een groot feest. Baby Munro is inmiddels een oude dame.

De weg naar het ontrafelen van het mysterie is spannend, romantisch en vooral heel ontroerend.

Dé nr. 1
bestseller!

New York Times

Het geheim van mijn man van Liane Moriarty

2. Liane Moriarty – Het geheim van mijn man

Ik riskeerde het om nog een boek van Liane Moriarty mee te nemen op vakantie. Inmiddels had ik al drie boeken van haar gelezen dus fout kon het niet gaan. Ik spaarde het voor het laatst met een onbeschrijflijk ongeduld.

Heb je ook dat gevoel van spijt als je een goed boek uit hebt gelezen?

Als je nog nooit echt een pageturner hebt gelezen, moet je je echt wagen aan dit boek. Cécélia is een toegewijde moeder en echtgenote én een succesvolle zakenvrouw. Ze staat altijd klaar voor iedereen. Ze ontdekt toevallig dat haar man een brief heeft geschreven die ze moet lezen als hij er niet meer zou zijn.

Wat doe je? Lees je de brief of niet? Een verscheurende keuze. De inhoud zal ieders leven veranderen. Hoe goed ken je jouw echtgenoot eigenlijk? Weet je zelf hoe je zou reageren op een bepaalde situatie? Dit boek geeft de antwoorden. Een prachtig boek.

Het zwart en het zilver van Paolo Giordano

Dé ultieme klassieker.
Het is een onvergelijkbaar mooi boek.

De Morgen

3. Paolo Giordano – Het zwart en het zilver

Eerst wil ik toch even zeggen dat als je ‘De eenzaamheid van de priemgetallen’ van Paolo Giordano nog nooit gelezen hebt, je echt iets gemist hebt! Daarom koos ik voor nog twee boeken van hem. Het is al een hele tijd geleden dat ik ‘De eenzaamheid van de priemgetallen’ heb gelezen, maar het ontroerende aspect van het boek is blijven hangen.

Op voorhand wist ik niet dat ‘Het zwart en het zilver’ over de schrijver zelf ging. Het is een autobiografische novelle. Dat ontdekte ik pas toen ik de achterflap las, toen ik het boek uitgelezen had. Het is het verhaal over de ziekte van Signora A. en de steeds grotere afstand die zij neemt t.o.v. het jonge echtpaar. Ook van haar eigen leven. Giordano zet een opmerkelijke diepgang neer zonder sentimenteel te worden.

 

Een uitzonderlijk talent!

Het Parool

De hemel verslinden van Paolo Girordano

4. Paolo Girodano – De hemel verslinden

Een epische roman over verbondenheid, liefde, familie en de eeuwige zoektocht naar zingeving, zegt de achterflap. Je zou denken, pfff … zwaar, maar nee hoor! 

Een verhaal over Teresa en drie halfbroers, niet haar halfbroers. Over vakantiezomers bij de grootouders op het platteland van Italië. Liefde, vriendschap, conflicterende overtuigingen en tegenstrijdige visies zijn de rode draad in dit verhaal. Het beschrijft zeer mooi complexe en intieme banden tussen jongeren en hun ouders en vrienden. Een absolute aanrader!

Ik ga op zoek naar meer van Paolo Giordano!

 

Die laatste zomer van Tatiana de Rosnay

Die laatste zomer bevestigt De Rosnay’s talent voor het schrijven van boeiende familiedrama’s!

Standaard der Letteren

5. Tatiana De Rosnay – De laatste zomer

Tja, hier ben ik weer. Als je ‘Haar naam was Sarah’ niet gelezen hebt, is dat een gat in je cultuur.  Honderden scholieren schreven een werkstuk over het boek. Het is verfilmd met Kristin Scott Thomas in de hoofdrol en is er een toneelstuk van gemaakt dat werd geregisseerd door Ursul de Geer.

Een boeiend familiedrama, spannend en fijnzinnig. Anthony heeft het perfecte cadeau voor zijn zus haar veertigste verjaardag. Ze keren voor een weekend terug naar de plek waar ze in hun jeugd vakanties hebben doorgebracht. Op het eiland zijn er vele herinneringen aan mooie zomers maar ook aan de vroege dood van hun gestorven moeder.

Is het goed om het verleden op te rakelen? Een zoektocht naar een familiegeheim maar vooral naar henzelf en de plek die het moet innemen of niet?

In het verleden las ik meerdere boeken van Tatiana de Rosnay. Allemaal anders maar stuk voor stuk meer dan de moeite!

 

Romantic Novel of the Year Award!

Vereniging van romantische romanschrijvers

De laatste liefdesbrief van Jojo Moyes

6. Jojo Moyes – De laatste liefdesbrief

Weer een auteur van wie het niet het eerste boek is dat ik lees. In het begin was dit boek even verwarrend aangezien het verhaal naar het verleden gaat, het heden en terug. Maar het is zo ontzettend goed geschreven dat de mazen van het net samenkomen tot één samenhangende roman.

Ellie, journaliste is op zoek in de archieven van de krant naar een goed verhaal. Ze stuit op een brief uit 1960 waarin een man vraagt aan zijn grote liefde om voor hem te kiezen. Ze besluit om op onderzoek uit te gaan. 

Dan springt het verhaal naar het verleden. Naar Jennifer die na een auto-ongeluk wakker wordt in het ziekenhuis. Ze heeft een totale black-out en herinnert zich niets meer. Ook Jennifer ontdekt een door haar verborgen liefdesbrief en ze begint een zoektocht naar de man voor wie ze alles wilde opofferen.

Dit boek heeft een ongelooflijk plot. Wanneer je denkt dat het einde nabij is en alles duidelijk is, moet je nog zo’n 100 blz. lezen. Zo spannend en vooral mooi!

De zeven zussen, deel één van Lucinda Riley

Meer dan 10 miljoen ex. verkocht wereldwijd!

Uitgegeven in 34 landen.

7. Lucinda Riley – De zeven zussen – eerste deel

De enige auteur waarvan ik nog niets had gelezen. In de bib werd ik geprikkeld omdat dat de enige titel was die vernoemd werd toen ik vroeg naar populaire boeken.

Bij Standaard Boekhandel was er net een actie met korting op de zeven zussen dus ja. Ik kocht de eerste en dacht, we zien wel. Want als iedereen dat wil lezen, is het dan wel echt goed? Ja dus!

Liefde, verlies en een zoektocht naar wie je werkelijk bent en waar je vandaan komt. Een heerlijk verhaal met romantiek en historische feiten (die kloppen) verweven tot een pageturner.

Maia en haar zussen komen na het overlijden van hun papa bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.

Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

En slagen de andere zussen erin hun ware identiteit te achterhalen? Ik wil het weten. De tweede ligt klaar. Ook de derde en de vierde, hihi.

Een kei in het schrijven van verhalen die van begin tot einde de lezer op het verkeerde been zetten!

Crimezone

Afgesneden van Sebastian Fitzek

8. Sebastian Fitzek – Afgesneden

Ook deze auteur is niet nieuw voor me. Een totaal ander genre dat dit jaar op vakantie duidelijk in de minderheid was. Het neemt niet weg dat ik ook heel graag mysterie en spannende boeken lees. Ik moet wel zeggen dat je deze beelden niet voor ogen moet halen want ze zijn afgrijselijk, doch niet echt. Gelukkig!

Paul Herzfeld, forensisch patholoog vindt in het hoofd van een gruwelijk verminkt lijk een capsule met het telefoonnummer van zijn dochter Hannah. Ze werd ontvoerd en Herzfeld gaat op zoek. Er volgen verschillende andere aanwijzingen, telkens verstopt in andere lijken… Grrrr … gewoon lezen.

Spannend tot op het einde!

 

Conclusie:

Ik heb het goed gedaan in de bib! Ook ben ik een trouwe lezer. Eens verknocht aan een auteur, wil ik daar zoveel mogelijk van lezen. Maar, ik sta ook open voor onbekend terrein. Meestal wel na een tip van iemand die ik ken. Stuk voor stuk waren dit super boeken. Ik zou niet kunnen zeggen welk boek het beste was. Toppers!

Vakantie Altafulla 2020

 

Wil je graag op de hoogte blijven van blogs, workshops, tips & tricks over organisatie en informatie over nieuwe producten en aanbiedingen? 

Pin It on Pinterest

Share This